Grootste stap in de voorbereiding: huis te koop

verkoop huisOns huis te koop zetten; dat is misschien wel de grootste stap die we zetten in de voorbereiding, afgezien van de trossen losgooien. Ook al is er nog meer dan 2 jaar te gaan tot we kunnen vertrekken, we gaan ons huis nu al te koop zetten. En jij kunt ons daarbij helpen.
WIN WIN WIN: breng jij de koper van ons huis aan? dan nemen we je graag een dagje mee uit zeilen op onze AGAPE, inclusief compleet verzorgde barbecue!

Waarom verkópen? En niet verhuren? Verschillende redenen: het is een belangrijke stap in onze financiële voorbereiding, als we het huis niet verkopen dan kunnen we waarschijnlijk niet genoeg sparen om 2 jaar weg te gaan. Hoe eerder we weten dat het huis verkocht is, hoe eerder we nog meer zekerheid hebben over ons vertrek. Daarnaast is het huis verkopen belangrijk voor onze financiële 'zekerheid' na de reis; we willen onze woonlasten dan afstemmen op de inkomsten die we op dat moment hebben. Na de verkoop van ons huis zijn we van plan te gaan huren of zelfs een tijdje op de boot te gaan wonen. Maar gezien de vernieuwde regelgeving rondom hypotheken (klik hier voor meer info) kunnen we er ook nog voor kiezen om nu een veel goedkoper huis te kopen, zodat we lage woonlasten hebben en houden. Nadeel is dan wel dat we tijdens de reis met een huis zitten dat verhuurd moet worden.
Waarom nú al verkopen? We zetten het huis nu al te koop, omdat huizen niet zo snel verkopen op dit moment. Maar je weet maar nooit; we hebben ervaring met het verkopen van spullen (onze vorige boot verkochten we vorig jaar binnen 1 week) en we zijn ons ervan bewust dat we een mooi en aantrekkelijk huis hebben. In onze verkooptekst prijkt niet voor niets de zin: Meer huis voor dit geld vind je niet in het Gooi. En zo is het! Dus het zou zomaar ineens heel snel kunnen gaan.

Deze blog is niet alleen een uitleg over het waarom, maar ook een stap in het commerciële proces van het verkopen van ons huis ;-) Dus bij deze de link naar Funda (http://www.funda.nl/koop/huizen/huis-48320870-gravin-gertrude-37/) en please share met al je virtuele en echte vrienden via Facebook, Twitter, etc, want hoe meer bereik hoe beter. Oh ja mond-tot-mondreclame werkt ook nog steeds.


Reacties