Meivakantie 2015: Viva Volendam

Afgelopen meivakantie op de boot geweest, weinig gevaren, veel geklust en gerelaxed. We hebben een beetje ervaren hoe het is om aan boord te leven en dat beviel ons goed. Hier een kort verslag van onze meivakantie.
De voorspellingen voor het weer waren bar slecht, herfstachtig, veel regen, koud. Gaan of niet gaan? Valerie was zwaar teleurgesteld toen ik twijfelde, dus gingen we toch. Na een heerlijke maar zeer koude zeiltocht van Lelystad naar Volendam een goede ligplaats gekregen in kids favorite MarinaVolendam. Daar Koningsdag gevierd en de dag daarna moest Rob helaas weer aan het werk. Hij heeft heen en weer gereden tussen Volendam en Huizen wat redelijk goed te doen was i.v.m. vakantie. We hadden eerst nog het plan om na een week te verkassen naar een andere haven, wellicht Edam of Enkhuizen, maar we hebben uiteindelijk 2 weken in Volendam gelegen. Kwam ook door de windvoorspellingen van 8 bft en we lagen daar gewoon prima en de meiden vermaakten zich. Wij hadden daardoor genoeg tijd voor wat klussen aan boord. 
Nu vraagt bijna iedereen: is zo’n boot niet klein en wordt je op een gegeven moment niet gek van elkaar? Ja, de boot is klein, binnen zo’n 25 m2 max. Maar alles wat we nodig hebben is binnen handbereik. Bed, toilet, warm water, douche als het nodig is, keuken met koelkast, fornuis en oven, eten, bbq, drinken, zit/eethoek, terras en loungedek ;-) En dan kom je er achter dat een mens niet veel meer nodig heeft. 
Ondanks de slechte voorspellingen viel het weer best mee en liet de zon zich regelmatig zien. Ik was net zo’n weervrouwtje, als de zon scheen zat ik buiten, was ie weg dook ik naar binnen. De eerste week was best koud, maar als je je warm aankleedde merkte je daar niet veel van. De kids hebben er in ieder geval geen erg in gehad en speelden onverminderd buiten. Of gingen dansen met Koos Konijn in het naastgelegen Roompot park. Ook zijn we 2 keer (met de bus) naar zwembad de Buitendam in Volendam geweest, echt een aanrader. Heerlijk is de ijsboerderij met kinderspeeltuin vlakbij de haven. Kortom: echt vakantie en ook voor Rob die elke avond na z’n werk op de boot kwam. Last, but not least is het lekker slapen aan boord. We slapen in vergelijking met thuis echt als roosjes. Heerlijk!

Voor de afwisseling (en om even lekker samen te zijn)  hebben we in het weekend middenin de meivakantie samen een weekendje Amsterdam gedaan, in het appartement van Rob’s broer. Was top. Lekker samen terrasjes pakken, slenteren door de Jordaan en langs het IJ; we komen toch altijd weer uit bij het water ;-) En de kinderen bij opa en oma. Kortom: everybody happy.


Hieronder een korte foto impressie van meivakantie 2015
Piraten op de steiger 
Een bui

na regen komt zonneschijn

nieuwe 'kasten'

kids aan boord
Lego Dierenhotel

Tulpen bij de VVV in Volendam

dansen met Koos

kids aan boord
Nieuwe vriendjes maken

biertje bij de Magere Brug met m'n lief

Reacties