Vertrekkersdag 2015

Onze hoofden suizen nog na van alle informatie die we kregen tijdens de Vertrekkersdag die afgelopen zaterdag werd georganiseerd door het blad Zeilen en de Vereniging voor Toerzeilers. Ruim 60 gelijkgestemden waren aanwezig om zich te laten informeren en kennis te maken met mede-vertrekkers.
Vertrekkersdag Zeilen en Vereniging voor Toerzeilers 2015
Vertrekkers 2016 en 2017, Foto Eric van Staten/ Zeilen
Een spannende dag dus en we hebben veel inspirerende mensen ontmoet, maar nog niet heel veel vertrekkers die in 2017 weg gaan, dus bij deze gelijk een oproep als je ook in 2017 vertrekt: laat even een berichtje achter op deze blog, altijd fijn om tips uit te wisselen en kennis te maken.

Naast kennismaken staat zo'n dag in het teken van dromen en voorbereiden. Er waren een aantal prachtige droomverhalen van eerdere vertrekkers die zeer inspirerend waren en de workshops waren leerzaam. We hebben weer veel om over na te denken. In ieder geval zijn we er nu uit dat er én een nieuwe stuurautomaat* én een windvaan** op de boot moet komen. De SSB*** radio blijft een twijfelgeval, want behoorlijk duur, maar wel érg leuk voor onderweg. Verzekeren wordt prijzig, dus gaan we zoeken naar een manier om ons niet te hoeven uit te schrijven, zodat de ziektekostenverzekering betaalbaar blijft. Verder veel inspiratie voor bestemmingen, medicijnen aan boord, veiligheid aan boord. Kortom: een mooie dag en volgend jaar gaan we zeker weer.

Ondertussen is de boot zo goed als winterklaar. Dit najaar hebben we niet veel meer gezeild, maar rustig aan beetje bij beetje de boot op orde gemaakt. Nog 1 jaar in Lelystad en dan hopen we de boot volgend jaar winter een jaartje in de haven van Huizen kwijt te kunnen, zodat we dichtbij huis kunnen klussen.

Verder dromen we verder over bestemmingen, zijn we in contact met een goed doel over het bezoeken van projecten in Zuid- en Midden Amerika (daarover later meer) en gaan we nog wat extra aandacht besteden aan de verkoop van ons huis.


* stuurautomaat oftewel autopilot is een elektrische stuurautomaat om de boot op kompas- of wind koers te houden..
** Een windvaan stuurinrichting is een mechanische inrichting die koers houdt t.o.v. de wind. Het is een extra roer dat aan de achterkant van de boot gemonteerd wordt.
*** SSB radio (zeg maar een bakkie): communicatiemiddel zodat we onderweg met andere zeilers contact kunnen houden, maar ook mails kunnen versturen en weerberichten binnen kunnen halen.

Reacties

  1. Ah ja blijft jammer dat wij in 2016 en jullie in 2017 vertrekken��. Wèl kunnen we daardoor vanaf de wal van elkaars reis meegenieten! Jullie veel plezier en zegen met de voorbereidingen!
    Robert en Anneke, gruttegrize.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten