We worden 'beroemd'!

We worden beroemd, appte ik direct naar Rob toen ik ons in het tijdschrift Zeilen zag staan (editie 01-16). Nou ja, beroemd, bij een deel van zeilend Nederland dan... Maar toch erg leuk dat we werden gevraagd voor een interview naar aanleiding van de Vertrekkersdag. Altijd verslonden we dit soort artikelen, omdat we ooit nog wel eens zo'n reis zouden willen maken. En nu staan we er zelf in! Best onwerkelijk en het wordt ineens ook heel echt. Toen we onze plannen smeedden duurde het nog 3,5 jaar tot vertrek en nu ineens is het nog maar 1,5 jaar. Het schiet echt op nu.

Compassion
De plannen worden ook steeds concreter, we willen naast veel genieten ook proberen voor Compassion  ons sponsorkind in Brazilie te bezoeken. En ook meerdere projecten in Zuid- en Midden-Amerika en via ons blog daarvoor de aandacht vragen, zodat er steeds meer kinderen in armoede een sponsor vinden en een toekomst krijgen. Check www.compassion.nl www.compassion.nl

2016
Wat 2016 voor ons gaat brengen? Vooral veel voorbereiden op de boot: nieuwe stuurautomaat plaatsen, verstaging vervangen, nieuwe accu's en acculader plaatsen. En duizend andere kleine klusjes die nog op de verlanglijst staan zoals wat lakwerk binnen, lieren schoonmaken, etc. Maar ook uitzoeken hoe het zit met uitschrijven, onderwijs onderweg, verzekeringen en oud-vertrekkers spreken. Oh ja en nog steeds het huis verkopen, volgende week komt een fotograaf langs om binnen nieuwe foto's te maken en hopelijk zal dat de verkoop een boost geven, maar we hebben er vertrouwen in, want het is een schitterend huis en we genieten dan ook van elke dag die we er nog in kunnen wonen.

Zeilen
Of we veel zullen zeilen dit jaar weten we niet. We willen de wintertent eind februari van de boot af halen en dan accu's plaatsen, verstaging laten vervangen in Enkhuizen en verder de weekenden gebruiken om te klussen. Als het klussen goed gaat, kunnen we in de zomervakantie wat verder weg met de boot. Misschien naar zuid Noorwegen, geïnspireerd door een artikel in de vakantie special bij het blad Zeilen (editie 01-16). Of 3 weken Volendam om te klussen.
Voor nu allemaal een fantastisch 2016 gewenst. 

Hieronder een scan van het artikel uit Zeilen. Vanaf Goed doel gaat het over ons.
Vertrekkers 2017 Rob en Conny Dekker Agape
Artikel in Zeilen editie 01-16

Reacties