Het vertrekkers seizoen is begonnen

Het vertrekkers seizoen is weer begonnen, oftewel, de komende maand gooien weer heel wat zeilers de trossen los voor een rondje Atlantic of een rondje wereld. Met veel nieuwsgierigheid gaan we die weer volgen.

Van sommige blogs volgen we alleen de lange oversteken, van andere blogs lezen we elke letter. Waarom? Omdat het goed geschreven is, of omdat ze een zelfde type boot hebben als wij, weer anderen omdat ze kinderen aan boord hebben. Ook een stukje psychologie aan boord vinden we interessant, hoe doe je dat nou? met z'n allen op zo weinig m2?

Blogs die we minder volgen, zijn die met héle grote boten en/of met onbeperkte reisduur. Bijvoorbeeld een 50+ voet boot met wasmachine, mega watertanks, watermaker, centrale verwarming, etc aan boord, die minimaal 10 jaar de tijd hebben. Zo'n vertrekker maakt naar ons gevoel een heel andere reis dan wij. Wij gaan redelijk primitief op pad, 1 à 2 jaar met alleen het noodzakelijke comfort aan boord. We kijken daarom liever hoe anderen creatief omgaan met geld, ruimte en tijd. Dat maakt blogs voor ons interessant.

Komend seizoen gaan we in ieder geval de verhalen van de Grutte Grize van Robert en Anneke Hol en hun 3 kids volgen. Morgen (18 juni) vertrekken ze al!

We vinden het aantal vertrekker blogs dit jaar nog schaars en zijn benieuwd wie er allemaal nog gaan vertrekken deze zomer. Ook komen we graag in contact met vertrekkers die net als wij in 2017 de trossen willen losgooien. Laat gerust een berichtje achter onder dit blog dan kunnen we elkaar volgen. We merken telkens weer hoe leuk het is om in contact te zijn met (ex)vertrekkers. Niet alleen via blogs, maar ook face2face. Er is zoveel om over na te denken en het is heerlijk om af en toe even om raad te kunnen vragen. En weet je wat ook zo fijn is, dat ze onze reisplannen de normaalste zaak van de wereld vinden! We kijken dan ook uit naar onze vakantie met de bemanning van ex-vertrekkers van de Dixbay en de White witch in blue.

Maar laten we ook onze 'landvrienden' niet vergeten die ons met beide benen op de grond houden ;-) Tjonge, wat zijn we toch gezegend met zoveel lieve en gezellige vrienden en familie om ons heen. Afgelopen zaterdag vierden we in Volendam Rob's verjaardag en er kwamen heel wat vrienden en familie uit Huizen en omgeving naar Volendam gereden om daar met ons mee te vieren en 'en passant' te genieten van het nautische leven, super gezellig! Ook kwamen enkele zeilvrienden naar de haven met of zonder boot. Een voorproefje van ons afscheidsfeestje? volgend jaar? wie zal het zeggen... 

Door de gezelligheid helemaal vergeten foto's te maken van Rob's feestje in de loungehoek van de haven. Er is alleen vlak voor de gasten kwamen een foto van de haven gemaakt. Marina Volendam blijft voor ons dé favoriete 'dichtbij' bestemming.

marina volendam
Marina Volendam, before the party!

Reacties

Een reactie posten