Vertrekken in 2017 of 2018?

Een paar weken geleden schreef ik m’n frustratie van me af in een blog, omdat het er naar uit zag dat we onze reis minimaal een jaar zouden moeten gaan uitstellen. Ik had het blog nog niet geplaatst, want uiterlijk in de herfstvakantie zouden we de knoop definitief doorhakken en het uitstel wereldkundig maken. Eigenlijk wisten we het al een tijdje;  ons huis was na anderhalf jaar nog steeds niet verkocht, waardoor we onvoldoende konden sparen i.v.m. hoge woonlasten. Bovendien is verkoop van ons huis voorwaarde voor vertrek. Maar ineens, op de eerste dag van de herfstvakantie, zijn we een prijs overeengekomen met een kopende partij. Dus: ONS HUIS IS VERKOCHT, per 1 februari. Nog 6 weken onder voorbehoud financiering, maar we gaan er vanuit dat dat gaat lukken. En als alles rond is, is het zeker, dan kunnen we op reis!!!!!!!


huis verkocht voor zeilreis

Vertrekdatum
We waren inmiddels al bijna gewend aan uitstel naar 2018, maar door de verkoop kunnen we  22 juli 2017 toch gewoon in onze agenda laten staan. Yes! Nu kunnen we focussen. En die focus hebben we nodig, want door de onzekerheid raakten we die even kwijt. Dus kluslijstjes komen weer uit het stof en aan het budget wordt gerekend en gerekend.  Wow, het gaat gewoon gebeuren! Enige minpunt, we hebben budget voor ‘slechts’ 1 jaar, terwijl 2 jaar weg onze grote wens is, zodat we ons sponsor kindje in Brazilië kunnen bezoeken en andere Compassion projecten in Midden-Amerika. Wie weet komt daar nog een oplossing voor, maar dat is van later zorg. God zorgt! Dat hebben we ook deze week gezien.

Route
De route zoals die mogelijk is voor 1 jaar gaat ongeveer als volgt.
Deel 1: Europa. Van juli tot december: vanuit IJmuiden naar Zuid- Engeland. Dit stuk varen de Dixbay en White Witch met ons mee. Gezellig! Het idee is dat we op de Scilly's afscheid nemen en wij de Golf van Biskaje oversteken naar Spanje. Vervolgens rustig aan via Portugal, Marokko, Canarische Eilanden naar de Kaapverdische Eilanden.
Deel 2: Zuid- en Midden-Amerika. In december kunnen we de oversteek van 2 weken maken van Kaapverdië naar Suriname. Daar willen we een tijdje blijven en wellicht van daaruit over land ons Compassion sponsorkindje Italo in Brazilië bezoeken. Dan noordwaarts naar het Caribisch gebied, waar we diverse bovenwindse eilanden zullen aandoen.
Deel 3: De terugreis: vanaf mei via de Bahama’s, Bermuda en de Azoren naar Engeland en dan weer terug naar huis.
Onder het kopje voorbereiding kun je de route vinden voor 2 jaar.

Rondje Atlantische Oceaan
Waar gaan we wonen?
Met de verkoop van ons huis komt de volgende vraag: gaan we een goedkoper huis kopen of gaan we op de boot wonen? Beide vragen kunnen we met ja beantwoorden. Gezien de huidige lage rente, het feit dat we nu nog een hypotheek kunnen krijgen en de nog relatief lage woonprijzen in Huizen, hebben we besloten een veel goedkoper huis terug te gaan kopen. Dat huis gaan we dan tot en met de reis verhuren. We hebben al wat huizen op het oog. We willen snel een beslissing nemen, zodat we 1 februari de spullen kunnen verplaatsen naar het nieuwe huis, alles gereed kunnen maken voor verhuur en dan op de boot wonen. De boot verhuizen we in november van Lelystad naar Huizen.
We bereiden ons voor op een drukke tijd, waarin huis- en bootperikelen door elkaar zullen lopen, maar wel met een heerlijk vooruitzicht.

Reacties

 1. Yes! Wij zijn blij met jullie. God voorziet.

  Tom & Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat!
  Henny en Edith (die van de zeehengels - hopelijk komen ze van pas!!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Henny en Edith, bedankt voor de felicitaties en hengels. Die gaan nu zeker van pas komen. Groeten Rob en Conny

   Verwijderen

Een reactie posten