Start 2015

Kerstvakantie
De kerstvakantie is achter de rug. De kinderen zijn weer naar school, ja je leest het goed, de kinderen, want onze jongste is 31 december 4 jaar geworden en ging vanochtend met twee staartjes op haar hoofd trots naar school! Wat een grote meid! De kerstvakantie was heerlijk, Rob en ik zijn allebei veel vrij geweest. En wat doe je in zo'n kerstvakantie, naast relaxen, familie, vrienden en veel eten? Lezen! We volgden de laatste weken enkele zeilblogs op de voet, want het was en is natuurlijk de tijd van de Atlantische oversteken! Dan zie je ook dat het niet altijd goed gaat, maar dat soort verhalen proberen we te bagatelliseren tot kleine proporties (en te verzwijgen voor onze ouders;-). Wij zouden toch wel zus, of wij zouden toch wel zo, maar diep in ons hart weten we ook dat de oceaan groot en meedogenloos kan zijn. We hebben dus zwaar respect voor dat grote water én voor al die boten die gaan, twijfelen en toch gaan, of niet gaan, omdat ze een mast moeten missen (arme Windover). Ook succesverhalen, zoals de White Witch in blue die met twee kids in 2 weken naar Suriname vaart en kerst viert in Domburg. Ja, zo willen wij het ook en die verhalen daar houden we ons aan vast. De blog van de White Witch in blue kwamen we dit weekend ineens op het spoor. Elke letter van gelezen! Ook nog eens een Wauquiez Centurion, een paar voet groter, maar verder identiek aan onze boot. Gaaf! Die moeten we in de gaten houden.
Ook volgen we nog steeds de SY Pinta die al een paar jaar onderweg is en in december een vierde bemanningslid rijker is geworden in Canada. Wat een avontuur!

Kluslijst
Gisteren nog even naar de boot in Lelystad geweest. Ze ligt nu mooi onder de nieuwe dektent waardoor het teakdek goed droog blijft. Rob heeft in Duitsland Boracol gekocht, een goedje om in het voorjaar het teak weer helemaal tip top in orde te krijgen. En we hebben onze kluslijst opgesteld voor het voorjaar. Goed schoonmaken staat hoog op mijn lijstje. Bij het inruimen van de boot afgelopen zomer stortte het van de regen, waardoor er geen tijd was om de boot goed schoon te krijgen en hebben we alle spullen te snel aan boord gebracht zonder eerst lekker te boenen. Dat gaan we dit voorjaar zeker doen. Rob gaat een lattenbodem maken voor de bedden. Verder nog een twintigtal grotere en kleinere klussen. In mei de boot nog een keer op de kant voor een poetsbeurt van de romp en om de oude naam eraf te halen en de nieuwe (Agape) er op te plakken. Anti-fouling is niet nodig, want er zit een zeer zwaar goedje op, wat nog wel even goed blijft volgens de vorige eigenaar. Dat scheelt weer.
We hebben er weer reuze zin in. Maar het is nog lang niet zo ver, nog 2 maandjes en dan kunnen we echt aan de klus en dan afwachten hoe maart zijn staart roert en wat april wil, want we blijven toch mooi-weer-vaarders. Nog even geduld dus.

We wensen jullie allemaal een gelukkig 2015; may the wind always be at your back and the sun upon your face..Reacties