Voorjaars-klus-kriebels

Het huis staat te koop, we hebben twee serieuze kijkers gehad en nu radiostilte. Afwachten dus.

elektra klusjeVanaf nu weer de focus op de boot. Afgelopen paasweekend was het prachtig klusweer en dus hebben we de kluslijst er bij gepakt. Rob heeft de Webasto verwarming thuis helemaal uit elkaar gehaald, wat onderdelen vervangen in de hoop deze weer aan de praat te krijgen, maar helaas. Wel is hij weer een paar stapjes dichter bij de oplossing en gaat daar vrolijk mee door. Hij heeft de nieuwe marifoon geïnstalleerd, met GPS en AIS (voor de kenners: Standard Horizon GX2200). Super handig ding volgens alle reviews, want je kunt er boten om je heen op zien en die ook direct via de marifoon oproepen. Handig voor de grote reis, maar ook zeker komende zomer als we over het drukke Kanaal naar Frankrijk varen.
Marifoon met AIS en GPS


comfortabel slapen op de boot
Ook heeft Rob een nieuwe lenspomp geïnstalleerd, voor degenen die niet weten wat dit is, dit is een handpomp om bepaalde gedeeltes onderin de boot leeg te kunnen pompen. Ook is hij verder gegaan met het in orde brengen van het elektra en heeft een omvormer geïnstalleerd, waardoor we altijd 220v aan boord hebben en dus altijd koffie! YES!
Verder is de boot schoongemaakt, de miniopslag leeggehaald en heeft Conny haar eerste echte grote klus aan boord gedaan, inclusief zaagwerk: lattenbodems voor alle bedden op maat gemaakt. Kunnen we nog comfortabeler slapen en krijgen de matrassen een beetje lucht.

kinderen aan boord met tablet
Drie dagen klussen en waar laat je die kinderen dan? Op en om de boot! Die zijn inmiddels groot genoeg om zich prima te vermaken. Rosalie kan zelf ook al op en af de boot. We hadden de steps mee en ze vermaakten zich ook af en toe met de kinderen van de havenmeester. Die hebben een zeil- en motorboot, dus daar mochten ze mee tochtjes maken. Verder nu en dan een filmpje, een spelletje op de i-Pad, even kleuren, etc Ze hebben naar eigen zeggen een leuk weekend gehad. Top toch?
Dus laat dat mooie weer maar blijven, wij hebben er alle 4 weer zin in. Wie weet kunnen we komend weekend al slapen op de boot en heel misschien een stukje zeilen.

Vaarseizoen: here we come!

Reacties