En we noemen haar Agape!

En we noemen haar Agape!
Afgelopen weekend hebben we de boot uit het water laten kranen in Lelystad. We hebben de romp licht gepolijst en van wax voorzien dus ze glimt weer! Ook hebben we de oude naam verwijderd en de nieuwe naam erop gezet: Agape. Dat is Grieks voor liefde, maar niet zomaar liefde. Waar wij in het Nederlands slechts één woord voor verschillende vormen van liefde hebben, heeft het Grieks meerdere woorden voor liefde. Agape is daar één van. "Deze liefde richt zich op de behoeften van de ander, zoekt wat het beste voor de ander is en laat de ander de vrije keus om die liefde te beantwoorden of niet. Het zelfstandig. nw. agape is het meest voorkomende soort liefde in de Bijbel" (Bron:Wikipedia).

Tijdens onze reis naar Denemarken (2013) zagen we een Nederlandse boot genaamd 1 Korinthiërs 13. Wij hadden even niet de parate kennis dus googelden waar dit bijbel gedeelte over ging. Het is het hele bekende stuk over de liefde. Nu mooi vertaald in de Bijbel in Gewone taal lees hier. Dat is wat agape is. Gaaf dat we via die bootnaam weer in aanraking kwamen met dit mooie bijbel gedeelte en wie weet zet onze bootnaam mensen ook aan het denken.

We zullen veel van die agape nodig hebben onderweg. Agape voor elkaar, zeker als we 2 jaar lang met elkaar op zo'n kleine ruimte leven. Maar ook agape van God die ons hopelijk zal beschermen onderweg en ons de juiste mensen op ons pad zal brengen.
We hopen ook wat van deze liefde te mogen delen onderweg. Hoe we dat kunnen doen, weten we nog niet, we zoeken projecten in de gebieden die we gaan aandoen waar we iets kunnen betekenen: Marokko, Kaap-Verdië, Brazilië, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Projecten waar we aan denken (in lijn met onze ervaring): (taal)onderwijs, projectmanagement, marketing/sales of gewoon heel praktische hulp bieden. Als iemand een idee heeft of als je iemand kent die ons in contact kan brengen met de juiste mensen/organisaties dan horen we dit graag.

Onze Agape is klaar voor de zomer en het mooie weer is ook gekomen, dus hopelijk een zomer lang genieten. Het plan is om in ieder geval half juli naar Frankrijk te varen. To be continued...


Wauquiez Centurion 36
wat glimt ze!

Reacties