Ontspullen

Sinds onze laatste blog in oktober is er veel gebeurd, we hebben de boot zonder mast naar Huizen gevaren, zodat we dichtbij huis kunnen klussen, maar tot nu toe zijn we eigenlijk alleen nog maar bezig met het huis. We hebben een nieuw, kleiner huis gekocht, waar we 1 februari gaan wonen, om het later dit jaar te gaan verhuren. Ons huidige huis moeten we leeghalen en inmiddels hebben we een levendige handel op marktplaats en rijden we af en aan naar de stort en de kringloop. We hebben zoveel spullen verzameld in al die jaren en dit ontspullen is denk ik één van de eerste grote stappen in 'onze grote reis'. Wie mij (Conny) kent, weet dat ik het lastig vind om afscheid te nemen van spullen: "Kunnen we hier nog iets mee? Geen idee, leg maar op de vliering, je weet maar nooit." Zo ging het jaren. Maar straks in ons nieuwe veel kleinere huis en het feit dat we die gaan verhuren en dus zeer beperkt spullen kunnen opslaan, is het zaak zoveel mogelijk weg te doen. Ik heb de smaak goed te pakken. Kast voor kast, ruimte voor ruimte zoeken we alles uit. Daar waar we blij van worden of iets van emotie bij voelen mag blijven. De rest gaat weg! Rigoureus. En echt rigoureus. Van de honderden boeken die we hebben blijven een paar dozen over. Zo ook met de cd's, dvd's, kerstspullen en kleding: alleen dat wat het afgelopen jaar serieus is gebruikt hebben mag blijven, de rest: weg!

Ook de kinderen moeten eraan geloven
Ontspullen, een heerlijk woord en voor ons een hele belangrijke stap naar de rest van ons leven. We willen echt minder, je hebt namelijk zo weinig nodig om te kunnen leven. En dat geldt ook voor de kinderen. Uiteindelijk spelen ze het liefst buiten met een bal of bouwen binnen een hut met onze kussens en fleecedekens of kijken een filmpje op de iPad. Er gaat dus ook heel veel speelgoed weg. Wel een gek idee, maar ach, onze kinderen zijn blijkbaar niet zo van het speelgoed. Vreemd, want ze vragen wel elke verjaardag en Sinterklaas wéér speelgoed. Dit jaar is Valerie al wat verstandiger geworden. Met het oog op de reis, heeft ze veel (computer)spelletjes gevraagd en dingen waar ze op reis wat aan heeft, zoals een snorkelset, wereldkaart en geld om souvenirs te kopen onderweg.

Tegenstrijdig
Helaas kunnen we op de boot nog niet ontspullen, daar moeten juist nog wel wat spullen bij. Zo hebben we onlangs bij Leon en Frieda (www.puffopreis.blogspot.com) een hele set pilots (vaargidsen) van bijna alle gebieden die we tegenkomen opgehaald. Die konden we voor een mooi bedragje overnemen, dus staan er 2 tassen met boeken klaar om aan boord te gaan. Verder is Rob bezig met een bedrijf in Harderwijk voor een vleugel achterop de boot, waar de zonnepanelen op gaan komen. Ook hebben we Oudejaarsdag bij Kniest (watersportwinkel) half leeggekocht: nieuw anker, Epirb, personal beacon (beide voor de veiligheid), etc. gekocht, dus voorlopig blijft dat ontspullen beperkt tot ons huis... Voelt wel wat tegenstrijdig, maar ook op de boot proberen we het kopen tot een minimum te beperken en schaffen alleen dát aan wat bijdraagt aan de veiligheid aan boord en een klein beetje comfort.

Naast ontspullen en nieuwe spullen aanschaffen genieten we ondertussen nog van ons leventje hier.
Kerst en oud&nieuw hebben we gevierd met familie en vrienden en in de kerk om te vieren dat het Licht (Jezus) voor ons naar deze aarde kwam (vandaar al die kerstlampjes in de bomen ;-).
We wensen jullie een heel mooi 2017. Een jaar waarin wij één van onze grote dromen hopen waar te gaan maken. Dat wensen we jullie ook: Dream it. Wish it. Do it!

Ik ga stoppen, moet door met ontspullen, want de koningin van het ontspullen staat vandaag op het programma: mijn kledingkasten ....
We hebben onszelf verwend in de kerstvakantie


Reacties