Kaap Verden Suriname - laatste loodjes

Nog ca. 200 mijl te aan tot aan de monding van de Suriname rivier. We tellen de dagen, uren, minuten af. We hebben zoveel zin om er te zijn, we fantaseren over wat we als eerste gaan doen en eten als we aan land zijn! Het kan ons nu niet snel genoeg gaan, dus de laatste loodjes zijn zwaar. De boot schommelt heel erg heen en weer de laatste dagen en dat begint ons nu langzaamaan wel te irriteren. Zin in koken gaat langzaamaan weg en het begint nu toch wel een beetje een sleur te worden.
Toch genieten we ook nog steeds, we hebben nog steeds goede wind. Daggemiddeldes van 120 mijl en meer, dus niets te klagen wat dat betreft. Het weer is ook goed, de zon schijnt en het is niet al te warm. We hebben mazzel met het aantal squalls (buien met veel wind) die we over krijgen. We hebben er slechts 3 over gehad, zonder echt heel veel wind. Afgezien van een slechte start en hobbelige golven op enkele dagen hebben we denk ik tot nu toe een perfecte overtocht!

Maar nu is het mooi geweest, we hopen zaterdagochtend vroeg bij zonsopgang de Suriname rivier op te varen, dan willen we onderweg schoon schip maken, zodat we bij aankomst in Domburg in de middag zo snel mogelijk aan wal kunnen voor een vreugde dansje op vaste grond en om nog wat boodschappen te kunnen doen voordat de winkels dichtgaan voor kerst.Het kerstdiner op 24 december is al gereserveerd in de haven van Domburg.

Onze voorraad vers fruit, groente, boter, kaas en eieren is er bijna doorheen. We hebben redelijk goed ingekocht, maar hebben vrij veel fruit en groente gegeten, waardoor dat nu bijna op is op een paar sinaasappels, halve witte kool en een stuk komkommer en courgette na. Tijdens zo'n overtocht ben je je toch veel bewuster van je gezondheid, zeker nadat Rosalie en Valerie in het begin zo ziek waren en dus hebben we ons volgestopt met gezonde dingen. De laatste dagen zullen we geen scheurbuik meer oplopen ;-) dus langzaamaan gaan we wat blikvoer mengen met vers.

Straks de één na laatste nacht en dan over 2 nachtjes slapen op een hopelijk nagenoeg stilliggende boot! Mochten we in de hectiek van het aankomen niet meer toekomen aan een blog, dan wensen wij jullie via deze weg een heel mooi kerstfeest. Geniet ervan met jullie naasten, dat kunnen wij helaas niet en dat is best wel even slikken af en toe. Alhoewel wij wel een hele fijne surrogaat (zeil)familie om ons heen zullen hebben. Echt in de kerststemming kunnen we nog niet komen op de boot, dat is toch een commercieel aangewakkerd dingetje van de beschaving, waar wij nu letterlijk mijlenver buiten staan. Kunnen we ons dit jaar mooi concentreren op echte kerstboodschap van Jezus geboorte en de komst van licht en vrede. Dat wensen wij jullie allemaal toe! liefs vanaf de Agape

Positie 21 december 21.00 uur UTC: 06.58N / 51.59W

----
This e-mail was delivered via satellite phone.
Please be kind and keep your replies short.

LET OP: antwoord graag ook via cc naar pd2rpd@winlink.org

Reacties

  1. Prachtig verhaal! Jullie hebben 't gewoon gedaan! Geniet er van in Suriname. Liefs de shalom

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten