We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!

We zijn er bijna, met nog zo'n 25 mijl voor de boeg en de motor op volle toeren. We hopen voor het donker op Lanzarote aan te komen, maar of dat gaat lukken wordt nog spannend. Welke haven weten we nog niet, liefst Puerto del Carmen. We gaan contact opnemen met de haven zodra we in de buurt zijn om te checken of er plek is.
Gisteren hebben geen blog kunnen plaatsen, omdat de hele dag zowel de SSB als de sateliettelefoon geen verbinding kreeg. Ik schrijf deze blogs nu namelijk als mail naar een speciaal mailadres en deze wordt dan automatisch geupload op ons blog. De internetverbinding komt tot stand via de SSB radio (gratis) of als dat niet lukt via de back-up, de sateliettelefoon. Ik kan alleen tekst versturen, geen plaatjes en ook eventuele reacties zien wij niet, omdat we via deze verbinding niet kunnen internetten, daarvoor is de verbinding te langzaam. Het duurt via de SSB al een paar minuten om alleen een tekstmailtje te versturen.
Wat er aan de hand was gisteren met de verbindingen weten we niet, maar we hadden ook niet de puf dit te gaan onderzoeken. Gisteren was namelijk een pittige dag op zee. Zaterdag op zondagnacht begon het lekker door te waaien, maar de golven maakten er een potje van. De boot slingerde als een gek heen en weer. We vlogen met 6 tot 8 knopen de goede kant op. Wind was tussen de 20 en 25 knopen uit het NNO. In eten hadden we niet zo'n zin en de kinderen hebben als avondeten heerlijk genoten van het 'Snackje voor een overtocht' uit het pretpakket van de Dixbay en de White witch in blue. Knakworsten van Unox! Dat viel in de smaak.
Als je buiten zat waren de golven niet zo'n probleem, maar binnen slapen was voor ons bijna onmogelijk (de meiden sliepen gelukkig super goed). Vannacht is de wind afgenomen en de golven ook, waardoor we eerst nog lekker rustig konden zeilen, maar in de ochtend hebben we er toch de motor bij moeten zetten. We hebben allebei maar 1 shift kunnen slapen, dus we kijken uit naar een goede nacht slapen in de haven. Lanzarote (en Sanne en Duncan): here we come!

Reacties

  1. Hallo Conny, volgens marine-traffic liggen jullie nu in Lanzarote voor anker, vlak bij de catamaran Twins. Mocht je Ingrid en Han van de Twins spreken doe ze de hartelijke groeten van Arianne (je collega bij Windesheim) en Martijn (haar man). We zijn een paar keer bij Tenerife een weekje met ze wezen zeilen, Arianne is solo met ze door de Botnische Golf naar St. Petersburg geweest in 2012.

    Groeten en een behouden vaart! Martijn de Jonge    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten