Dag 4 t/m 6 van St Maarten naar de Azoren

Wat een gehobbel weer! De boot ligt geen 10 seconden stil. We varen aan de wind, maar door de zeegang niet rustig op 1 oor, maar het lijkt alsof elke golf even met onze boot wil spelen. Over spelen gesproken, op dag 1, helemaal vergeten te vermelden, werden we eindelijk eens weer verrast door een dolfijnen show rondom de boot!
Het geschommel maakt het lastig om door de boot te bewegen; koken, afwassen, toiletgebruik is allemaal een interessante uitdaging om rechtop te blijven. Het cardanisch kooktoestel verschoof ineens door een loszittend schroefje, dus het loeizware ding moest eruit en schroef aangedraaid. Een erg ingewikkeld klusje met deze zeegang, maar klus geklaard. We worden steeds behendiger op zee en worden gelukkig niet meer gehinderd door zeeziekte. Wel is het in de boot nog steeds erg warm, maar buiten koelt het voelbaar af. Overdag is op het achterdek in de wind al een vestje nodig en de nachten worden ook frisser. Dag warme Carieb, we will miss you ;-(
We schieten wel lekker op met daggemiddelden van tussen de 125 en 140 mijl per etmaal. Nog minstens 1700 mijl te gaan. We varen nog steeds in noord-noord-oostelijke richting, dus niet rechtstreeks naar de Azoren. We vervolgen deze koers tot de windop is, dan zullen we naar verwachting een paar dagen moeten motoren door het windstille oog van het hogedrukgebied heen, om aan de andere kant hopelijk een gerieflijk windje in de rug op te kunnen pakken. Bojangles vaart op zo'n 25 mijl afstand van ons en 3 keer per dag is er SSB contact, ook met Dingo, die dinsdag ook zijn vertrokken vanuit Sint Maarten. Zo zijn we toch niet alleen op deze grote plas.
Positie 07:00u UTC: 28.59.434N/59.34.689W / COG 35 graden / SOG 6 knopen

Reacties