Afscheid

Ja, het is zover, we nemen afscheid van alles wat ons hier lief is, maar we nemen het belangrijkste mee: elkaar, de boot, de credit card en een fles Moet et Chandon voor aan de overkant;-). En in ons hart nemen we al onze lieve vrienden en familie mee. Tijd is een lastig begrip. Een jaar lijkt lang, zeker in de ogen van een kind. Ik herinner me dat nog van vroeger op de basisschool, zo'n schooljaar leek een eeuwigheid te duren, dus onze kinderen vinden een jaar weg echt lang. Zeker Valerie vindt het af en toe best lastig. Hoe dat voor onszelf zal zijn, weten we niet, meestal is een jaar zo voorbij. En toch ook voor ons, een jaar voelt best lang als we onze lieve ouders, broers en zussen en goede vrienden gedag zeggen. Daar moesten we doorheen en dat gaat niet zonder tranen, maar dat geeft niet. Dat is juist mooi. We weten dat er genoeg is om voor terug te komen.

Na ons gezellige afscheidsfeestje 16 juli in Eemnes hebben we 19 juli samen de boot van Eemnes naar Enkhuizen gevaren. Heerlijk om samen even alles op een rijtje te kunnen zetten na de hectiek van de afgelopen weken. Checklijsten checklijsten en nog een checklijsten. Huis op orde voor verhuur, nog een paar laatste boodschappen, boot aan kant, oh toch nog een paar boodschappen, klusje op de boot, vergeten klusje thuis, oh oeps, nog iets vergeten te kopen, even naar het dorp. Dat laten we nu achter ons. Die vrijdag halen we zelf met een geleende auto de kids uit school en rijden voor de laatste keer met een volle auto naar de boot die nu toch wel erg vol begint te raken.

In Enkhuizen zeggen we helaas de Dixbay en de White Witch gedag, gezien de weersvoorspellingen ziet het er niet naar uit dat we in 1 keer naar Zuid-Engeland kunnen varen, dus zij varen niet een stukje met ons op, maar gaan z.s.m. noordwaarts. Zaterdag varen we weg uit Enkhuizen en zwaaien ook daar onze zeilvrienden gedag. Zaterdagavond nog 1 afscheid in Amsterdam met Rob's familie en dan ....dan is het tijd om te gaan:


Nu liggen we in Zaandam, voor de deur bij Dekker Watersport. Daar kopen we morgen nog de laatste benodigdheden voor aan boord en dan willen we morgenavond vertrekken vanuit IJmuiden naar Belgiƫ, Calais? Wie zal het zeggen, niets veranderlijker dan de routeplanning van een zeiler. In ieder geval gaan niet meer dan 1 nacht doorvaren, want we zijn nog best moe van al die checklijstjes en het afscheid nemen.

We genieten al wel, hieronder een kleine impressie van de afgelopen dagen.
afscheidsfeestje bij het gezellige Raboes in Eemnes

19-7 : We zijn vertrokken uit Eemnes en heeeeeeel blij!

happy family bij vertrek uit Enkhuizen op 22-7


Nog 1 keertje voor anker met Dixbay en WW. tot volgend jaar! (Scilly's 2018)
22-7 laatste afscheid van de nichtjes in Amsterdam

23-7 kids vermaken zich aan boord, Rosalie met haar verbanddoos

Reacties