La Gomera - Sal dag 5

Tja, eigenlijk niet zoveel te melden, het wordt bijna saai (niet voor ons, maar voor de lezer misschien ;-)
We houden nog steeds hetzelfde ritme aan, vandaag is Valerie de hele dag aan het lezen en is vastberaden haar Harry Potter boek (deel 3) waar ze vanochtend in is begonnen, morgen voordat we er zijn uit te hebben. Rosalie heeft een filmkijkdag en Rob en ik lezen veel.

Vissen is nog niet succesvol, waarschijnlijk hadden we gisteren net na zonsondergang beet, want de hele lijn is afgebroken. Die was waarschijnlijk toch iets te groot om binnen te halen. Wel zonde van het aas. Hopelijk vandaag wel beet aan het einde van de dag, want we hebben wel zin in Sushi (alles ligt er klaar voor, de nori vellen, de rijst en de kikoman sojasaus).

De wind is iets minder geworden en is gedraaid van Oost naar Noord-Oost. We zeilen in 'melkmeisje' formatie en dat gaat heerlijk met zo'n 5 mijl gemiddeld per uur. Afgelopen etmaal hebben we 122 mijl afgelegd. Het gaat echt zo heerlijk rustig, de boot gaat wel een beetje heen en weer, maar daar merken we eigenlijk niet zoveel meer van. Slapen gaat ook lekker. We voelen ons, zoals Valerie dat vaak zegt, kiplekker! Valerie zei vandaag zelfs dat als het zo gaat die twee weken oversteken straks echt een makkie is! Nu maar hopen dat de weergoden ons dan ook zo goed gezind zijn.

Afstand tot Sal 18-11-17 om 16.55 113 mijl
totaak afgelegd vanaf La Gomera 657 mijl
huidige positie: N18.16.020 W021.48.655
verwachte ETA op Sal: morgenmiddag (zondag) rond 17 uur als we deze snelheid kunnen aanhouden

Reacties