laatste dag (dag 6) La Gomera - Sal

'We komen er wel, we komen er wel, ook al zijn we er nog niet, zijn we er nog niet' Voor de kenners van Bert&Ernie een bekende zin op de achterbank van de auto richting het zuiden. Maar ook op de boot richting het zuiden doen ze het goed, die twee grappenmakers. Dankzij de Bojangles bij ons aan boord gekomen en Rob herleeft zijn jeugd op weg naar Zuid-Frankrijk.

We zijn er nu bijna, nog zo'n 15 mijl voor de boeg en we zoeven met 6,5 knoop richting Sal. Vannacht wat minder wind gehad, dus een ietwat tegenvallende dagafstand van 118 mijl, maar dat maken we nu ruimschoots goed. We hopen uiterlijk 17.00 (UTC) ons anker uit te gooien in de baai bij Palmeira. Daar is het dan een uur vroeger tov UTC. (dus 16.00 uur Kaap Verdiaanse tijd en 18.00 uur NL tijd)

Eindelijk! zou je denken, maar zo voelt het nog niet. Best jammer dat we er zijn. Het gaat zo lekker, het leventje op ons kleine bootje bevalt goed zo midden in dat blauwe water. Ik kan de rust voor een middagdutje vandaag niet meer vinden, we zien al land en dat betekent dat we van ons overtocht leventje weer in het dagelijks leven gaan vervallen. Ach, dat zal ook wel weer wennen. We willen in ieder geval tot en met 5 december op de Kaap Verden blijven en daar afwachten of de Sint ons nog bezoekt ;-) Vanaf 6 december hopen we de oversteek te gaan maken naar Suriname, zodat we er voor kerst zijn. Ik kijk er nu al naar uit en hoop van harte dat we die 2 weken net zo zullen beleven als deze overtocht, want dit smaakt naar meer.

Vanaf deze weg een hartelijke dank aan onze walkapitein Roelof van de White Witch in Blue. Echt fijn om iemand op de achtergrond te hebben met veel (zeil)weerkennis en betere internetverbindingen dan wij hier aan boord en daarmee een beter overzicht over de weersverwachtingen. Bedankt Roelof, je hebt nu even 2,5 week vrij voor we aan de grote oversteek beginnen ;-)

Straks gooien we dus ons anker uit, heisen we de zelf gemaakte Kaapverdiaanse vlag én de gele vlag, wat betekent dat we nog niet zijn ingeklaard. Dat gaan we morgen doen op het vliegveld van Sal. We hebben al besloten nog even op ons eigen eilandje te blijven, even te gaan zwemmen en douchen en pas morgen de bijboot op te blazen. Als het goed is liggen er wat bekende boten in de baai, de Tijd en de Antares, dus er komt vast wel iemand buurten, daar kijken we toch ook wel weer naar uit om de ervaringen van de overtocht te kunnen delen met elkaar. Morgen zetten we weer voet aan wal.

Huidige positie 13.30 utc: N16.55.045, W022.50.913
ETA op Sal: 16.00 Kaapverdiaanse tijd
Afgelegde afstand totaal: 759 mijl

Reacties

  1. Leuk om jullie gezinszeereis 'op (veilige) afstand' mee te maken, d.w.z. te lezen. Heel bijzonder. Sinterklaas in de zon!!! We wensen jullie ook verder (richting Suriname las ik) een 'behouden vaart', gecombineerd met een mobiel 'leslokaal' voor de kids.
    De hartelijke groeten uit een nat/somber Zeist,
    Joke en Cor.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten