Op de kant in A Coruna

Qua voortgang zit het even tegen. Omdat we het piepende roer niet gefikst krijgen, moet de boot volgende week op de kant hier in A Coruna. Maar er zijn slechtere plekken om even 'vast' te liggen. We krijgen zelfs nog vrienden uit Huizen op bezoek. Hieronder een verslagje van waar wij de afgelopen week 'druk' mee zijn geweest.

het prachtige strand van A Coruna


Piepend roer
Rob werkt zich in het zweet om een pin uit het roer te krijgen. Anderhalve dag noest arbeid is helaas voor niets. Volgende week gaat de boot uit het water hier in A Coruna en komt er waarschijnlijk een nieuw lager in het roer. Beetje jammer, want dat lager hebben we nog net voor vertrek voor 800 euro laten vervangen.... Eerst eens kijken wat er aan de hand is, wellicht vuil of een uitgezet lager, wat volgens de leverancier niet kan, omdat het juiste materiaal is gebruikt. We wachten het af.

Rob probeert een spie uit het roer te 'zagen'
buurman Michiel klust vrolijk mee, vrouwen en kids naar het strand

Vrienden
Beter een goede buur dan een verre vriend. Deze week hebben we ze allebei. Zeilboot Tijd kwam dinsdag aan in A Coruna. En uit Huizen kwamen André en Susan met de kids een paar dagen met de camper naar A Coruna! Wat een gezelligheid, zeker omdat de kids ook goede vrienden van elkaar zijn. We hebben de tijd al zwemmend, etend, drinkend en kletsend doorgebracht, alsof we elkaar al máánden niet hadden gezien. We kijken nu al uit naar het weerzien volgend jaar zomer, dan maken we tapas klaar en gaan we gewoon in NL in de regen genieten van de Spaanse geneugten en heeeeel veeeel bijkletsen. Super dat jullie er waren Rauwerdaatjes!
De kids hebben ook hun eerste partijtje onderweg. Jelle (van de Tijd) wordt a.s. woensdag 8, maar dan zijn ze hier al weg, dus is er een zwem/strand feestje en cakejes met slagroom!

Tapas in A Coruna met André en Susan

nu al de beste gin tonic van het jaar (Nordes gin uit de regio)

herenigde vrienden


Vrienden uit Huizen op bezoek? dan wappert de Huizer vlag

partijtje van Jelle op de Tijd

Eten en drinken in het Spaanse ritme
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat we van eten (en drinken) houden. En één van de redenen waarom we uitkeken naar Spanje is het lekkere en goedkope eten. Twee euro per tapas en 14 euro voor een fles lekkere wijn: bienvenidos en Espana! Susan was op slag verliefd op Spanje vanwege het lekkere eten. Ook de Cobb gaat regelmatig aan. En zoals voor zoveel dingen in het leven: BBQ'en doe je liever samen. Met de Tijd (eigenwijsophetwater.blogspot.com) en de Dutch (sydutch. com). We komen niet ver van de boot, want we vinden het heerlijk om in en om de boot te rommelen, de kids zwemmen en suppen de hele dag, af en toe naar het strand of we lopen de stad even in en genieten van het Spaanse ritme. Dat is uitslapen en tussen 11 en 12 ontbijt, tussen 15 en 16 uur lunch en avondeten na 20 of 21 uur. Borreltijd begint uiteraard gewoon om als de 5 in de klok zit ;-)

Genieten
We genieten vooral. We schrikken wel van de aanslag aan de andere kant van het land in Barcelona, maar merken er hier gelukkig niets van. We gaan er vanuit dat het roer snel wordt gefikst. Alhoewel het hier natuurlijk al snel manana manana zal zijn. We wachten het maar rustig af. Maandag krijgen we de planning door van de werf.
Santiago de Compostela ligt 'om de hoek', maar van meerderen horen we dat het een super commercieel en toeristisch circus is. We zien wel of we gaan... Niets moet, alles mag. Het is vakantie. Officieel nog 2 weken, want dan begint school weer.


suppen in de haven

ff shoppen in A Coruna

Reacties

 1. Hallo Agape, wij zijn eigenlijk (fanatieke) volgers van de Tijd.
  Maar we leven mee met de pech die jullie hebben.
  Veel succes en een spoedige herstart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Ben, bedankt voor je bemoedigende woorden. We staan helaas nog steeds op de kant, maar er zit nu wel schot in. Hopen voor het weekend weer in het water te liggen en dan even kijken of we wat Tijd kunnen inhalen ;-)

   Verwijderen
 2. Hi Agape! Hoe gaat t daar? Hopen dat jullie er weer in liggen en verder kunnen. Al is Coruna inderdaad heerlijk! Succes en hopelijk tot snel ziens! Bojangles

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahoy Bojangles, jullie varen lekker door volgens mij en hebben een mooie tijd in Spanje. Wij inmiddels ruim 2 weken in A Coruna waarvan 1 week op de kant. Het begrip Manana is ons inmiddels geheel duidelijk en vraagt wat gewenning van een efficiente Noord Europeaan. Hopelijk voor het weekend weer te water en verder in jullie kielzog. Hopelijk tot snel

   Verwijderen

Een reactie posten