Kaap Verden Suriname - een normale dag op de oceaan

Valerie en Rosalie zijn allebei weer kerngezond, eten weer goed en buikloop is over. We hebben 'eindelijk' een normale dag op zee. De ervaring die we eerder hadden van genieten tijdens de oversteken is er ook vandaag weer. De zon schijnt, het waait lekker door, maar niet te hard. Er zijn golven, maar die zijn goed te doen. We maken ca. 150 mijl per dag. We kunnen nu binnen alles doen wat we willen, want ondanks de wonderlijke pleisters tegen zeeziekte hadden we de eerste dagen daar toch wel wat last van. We zijn nog steeds dicht bij de andere 3 Nederlandse boten: Bojangles, Vagebond en Panta Rhei en we hebben regalmatig contact over de marifoon. Dat gaat soms over niets, soms over de stand van de zeilen, we delen weerberichten en krijgen van wiskundeleraar Hans uitdagende sommen voor de kinderen om op te lossen. We zijn niet alleen, maar toch wel de hele dag met z'n viertjes. En dat is een fijn gevoel, te weten dat er daarbuiten op deze grote oceaan iemand is die je kan helpen mocht dat nodig zijn. We hebben rondom de ziekte van Rosalie en de lijn in de schroef al gemerkt hoe fijn dat is!

Dit is dus die grote overtocht waar we jarenlang zo naar uit keken, soms ook tegen op zagen en nu is het zover. Af en toe beseffen we dat en tot nu toe genieten we er vooral van. Ook hebben we begin van de reis meegemaakt dat dat niet vanzelfsprekend is en we bidden dan ook elke dag om een goede aankomst aan de overkant. We'll keep you posted.

Huidige positie op 10-12-2017 17.00 uur UTC: 14.22N 29.26W (koers 250 graden)

Reacties

 1. Hi lieve rob en conny, jullie zijn echt heel stoer. Geniet er van, na wat pech hebben jullie dat zo verdiend! Sowieso natuurlijk, maar geniet. Liefs shalom bemanning

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Rosalie en familie,

  wij in Nederland dachten al dat jullie begonnen waren aan de grote oversteek.
  Fijn dat jullie nu onderweg zijn.
  Ook zijn we blij dat jullie weer gezond zijn.
  Wij als leerlingen van groep 4 leven erg mee.
  Regelmatig krijg je iets leuks in je mailbox.

  m.vr.gr. Leerlingen groep 4 PCBS de Parel

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten