Kaap Verden Suriname: heen en weer

Toepasselijk liedje voor vandaag is 'heen en weer,wat gaat die boot te keer, de boot gaat alle kanten op de wind die blijft maar waaien' van Kabouter Plop. De hele dag gaat de boot heen en weer, van links naar rechts. Alles wat je los laat staan valt om. In de kombuis vooral erg onhandig en daar mis ik regelmatig een paar extra handen, maarja met z'n tweeen in de kombuis past niet. Toch tover ik van alles uit de keuken, vandaag een kruidcake en een brood, een pasta salade en voor vanavond iets van curry.
Langzaamaan begint het wel een beetje een sleur te worden. Elke dag is bijna hetzelfde en wordt gedomineerd door het slaapritme. 20 uur ga ik (Conny) naar bed (Rosalie vaak iets eerder, Valerie iets later) en half 12 maakt Rob mij wakker voor de wacht. Om 3 uur wisselen we weer en om half 7 weer. Rob slaapt dan tot 10 uur. 10 uur is het SSB tijd met de andere Nederlandse boten. In de ochtend doen we als de situatie dat toelaat school of educatieve apps op de iPad, we luisteren muziek, lezen, chillen, koken, etc. Vandaag stond in het teken van loomen, vooral Rosalie heeft de smaak te pakken, ze is nu met haar 8e bandje bezig. 13 uur lunch. Na de lunch afwas. 14 uur gaat Conny haar middagslaapje doen en de meiden kijken een film (Rob kijkt regelmatig met ze mee). Dan is het 16 uur snacktime, SSB netje en daarna gaat Rob slapen en duiken de meiden in hun puzzelboekjes. 18.30 gaan we eten en na het eten begint het hele verhaal weer van voren af aan. Het gaat hartstikke super en we relaxen ten top, de wind waait steeds door, de ene dag wat harder dan de ander, maar we maken goede daggemiddeldes.
Het is nu maandag en het ziet er naar uit dat we zaterdag aankomen, daar hebben we op dit moment veel zin in. We zijn nu 11 dagen onderweg en nog ca. 5 dagen te gaan, betekent dat we al een heel eind op weg zijn, ver over de helft, maar we kunnen nog niet zeggen dat we er bijna zijn. De dagafstand is wel heel lekker, 142 mijl de afgelopen 24 uur. Even doorbijten en hopen dat de golven morgen wat minder zijn.

liefs vanaf de Agape op positie 09.21N, 46.21W (18 december 20.30 utc)

Reacties