School@sea AquaParel

Op deze pagina zullen we de onderzoeksvragen van de Parel (de basisschool van onze kinderen) beantwoorden. De school leeft erg mee met onze reis en meester Jaap gaat er gedurende het jaar tijdens techniek lessen en Samen-op-aarde lessen aandacht aan besteden. Stuur dus gerust je vraag in en wie weet wordt hij beantwoord.

Reacties

 1. Vandaag 20 juli 2017...... Valerie en Rosalie zitten samen met 6 andere leerlingen op een boot. Samen zijn de leerlingen bezig. Ze eten en drinken om 10 uur. Ze doen spelletjes. Ze zijn met hun I-pads en telefoons in de weer.
  Om het uur bellen wij met de bemanning. Ze zijn nu een blad aan het maken met de namen van de bemanning. Om kwart voor 2 stop dit project . Morgen komen de leerlingen met een verslag. Hoe is het om 5 uur lang in een beperkte ruimte te zitten. Wat doe je de hele dag? Was het leuk?
  Jaap Vermaas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een belevenis!! Zo gaan er nog heel wat dagen volgen voor Val en Roos volgend jaar. Groetjes uit Enkhuizen waar wij (papa en mama van Valerie en Rosalie) nu liggen. Morgen komen we de meiden uit school halen en kiezen dan het ruime sop!

   Verwijderen
  2. Beste Rosalie, we denken aan je. Vandaag regent het. We zijn niet naar buiten geweest. We hebben wel veel gedanst.
   De eerste week hebben we veel gelezen. De meeste kinderen vinden lezen leuk. We lezen het boek: De meester wil mij opeten. Wij vinden het een spannend boek, maar ook heel grappig.
   Deze week hebben we ook gerekend, de sommen waren erg gemakkelijk.
   Rosalie we hebben gezien hoe jouw klaslokaal eruit ziet. Rosalie wanneer ga jij naar school en vind je leskrijgen op de boot leuk? Vertel eens hoe krijg jij les?

   Groep 4 mist je heel erg!
   Tot ziens.

   Verwijderen
 2. Rosalie,

  lang geleden is alles gemaakt. Wij hebben vandaag de bril van de gelovige opgezet en hebben geleerd hoe God de Aarde gemaakt heeft. Meester heeft verteld dat God de ZEE gemaakt heeft. Jij vaart op zee. Hoe ziet de zee eruit? Welke dieren kom jij tegen? Zijn deze dieren gevaarlijk? Leven op alle plaatsen dezelfde vogels? Kun jij iets over de wind vertellen? Waait het iedere dag even hard?

  Groetjes van groep 4

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag klas, hier een berichtje van Rosalie. Ik mis jullie wel. De zee ziet er blauw uit, soms zijn er golven en soms is de zee plat. Meestal golft het wel een beetje. Dat is de oceaandeining. Die golven zijn heel lang en daar merk je niet zoveel van. We zien ook wel dieren bijvoorbeeld vissen, dolfijnen en meeuwen (morgen gaan we in Lissabon naar de dierentuin en zien we nog veel meer dieren). De dieren die wij zien zijn niet gevaarlijk, een dolfijn schijnt zelfs mensen te helpen. Tot nu toe zien we overal dezelfde vogels, op zee zien we alleen meeuwen. 1 keer zagen we een geel vogeltje die met ons meevoer op de boot om even uit te rusten. Vorige week zagen we in de haven een meeuw met een lamme vleugel, dat vonden we heel zielig, maar we konden niets voor hem doen. De wind is niet altijd hetzelfde. Soms is er helemaal geen wind, dan moet de motor aan om te varen. Soms waait het heel hard en moeten we het zeil kleiner maken anders gaat de boot te schuin. Als het hard waait ga ik lekker binnen op de bank liggen, soms kijk ik dan zelfs een filmpje. Hoe gaat het bij jullie? Is meester Jaap streng? Zijn jullie wel lief voor meester Jaap? Fijn weekend en tot snel. Groetjes Rosalie (en Valerie)

   Verwijderen
 3. Rosalie,

  vandaag zijn wij bij Samen op aarde begonnen met het hoofdstuk: Schatten van de Aarde.

  Wij hebben vandaag een filosofisch gesprek gehouden over de vraag:
  Wat is een schat en waar vind ik deze.

  Onze antwoorden waren:
  * goud en zilver in een schatkist, verstopt onder de grond.
  * Geld
  * Mensen b.v.: Mijn vader noemt mijn moeder een schat en andersom.
  * Een baby: Als hij geboren wordt, is het een schat. Zo noemen mijn ouders hem en de geboorte is ook een verrassing. Je weet niet hoe hij eruit ziet.
  Een baby is voor ouders ook het belangrijkste, dus: een schat.
  * Iets onverwachts b.v. een vakantie.
  * De geboorte van een dier.
  * Mijn huisdier

  Verder in het boek Frederick zijn de schatten: eten, koren, mais, noten maar ook: Kleuren die Frederick verzameld voor de grauwe winter of zonnestralen of woorden als niemand meer iets te zeggen heeft.

  Rosalie, jullie varen tussen Afrika en Amerika.
  Welke schatten kom jij tegen?
  Waar kom jij deze schatten tegen?

  Rosalie, wij volgen je op de voet. Op het bord kijken wij vanaf vandaag regelmatig, hoe laat het bij jou is.

  Geniet en een rustige reis toegewenst.

  Meester Jaap en groep 4

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rosalie,

  vanavond vieren wij Kerstfeest in de Meentkerk. Juf Marie Louise heeft samen met juf Barbera een film gemaakt. Vanavond gaan wij deze bekijken. De juffen vertellen dan de kerstvertelling.

  Wij groep 4 maken op dit moment voor jou een nieuwjaarskaart. Deze ontvang je via de Mail.
  Wij weten dat je op 31 dec. jarig bent. Vergeet dus niet je mailbox te openen. Rosalie morgen gaan wij op vakantie, wij hopen, je na de vakantie gelukkig nieuwjaar te kennen wensen.

  m.vr.gr. heel groep 4 en meester Jaap

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rosalie,

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  In de mailbox van je moeder, zit je verjaardagscadeau van groep 4.

  m.vr.gr. meester Jaap

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten