Crew

Op deze blog vertellen wij (Rob en Conny) over hoe, waarom en wanneer we onze droomreis willen gaan maken.

Al jaren dromen we van een zeilreis naar verre (zonnige) oorden om meer tijd aan elkaar en onze kinderen te besteden, na te denken over onszelf en wat we nu echt belangrijk vinden in ons leven en uiteraard om meer van de wereld te zien en beleven.

Maar als dromen zich alleen in je hoofd blijven afspelen en je er alleen maar over praat dan blijven het dromen. Daarom hebben we nu in onze agenda gezet: juli 2017 - vertrek met onze zeilboot voor 1 jaar.

De tijd genieten is nu aangebroken na alle drukte van de voorbereiding. We willen jullie via deze blog op de hoogte houden van onze reis.

Wie zijn wij?


Conny (1977) en Rob (1973)


Rob zeilt al sinds zijn jeugd, op zeilkamp in Friesland en later tijdens de studietijd in Amsterdam in kleine open boten. Later met de buurman wedstrijden gezeild op een J22 op het Gooimeer. Nadat Rob in 1995 Conny leerde kennen samen verschillende keren open zeilboten gehuurd in Friesland, Hongarije en in San Diego (USA). In 2005 samen met vrienden een Albin Vega gekocht en dat beviel zo goed dat er in 2008 een eigen boot kwam, een Compromis 888. En nu dus sinds 2014 in het bezit van een Wauquiez Centurion 36 om de wereldzeeën te gaan bevaren. Dé doorslag om deze reis te gaan maken kwam na een 6-weekse trip naar Denemarken, dat smaakte naar meer.
In het dagelijks leven is Rob staff manager bij Zig Websoftware, een ICT bedrijf in Huizen, verder heeft hij vele jaren ervaring als account- en project manager bij diverse bedrijven. Conny is na jarenlang werkzaam te zijn geweest als sales- en marketing manager sinds enkele jaren docent marketing&sales bij Christelijke Hogeschool Windesheim Flevoland in Almere. Aan boord is Rob de handige klusjesman, elektronica expert en 1e stuurman. Conny is 2e stuurman, kok en straks onderweg ook juf. Naast zeilen doen ze graag samen aan Crossfit.


Rosalie (31-12-2010) en Valerie (21-11-2007)


Valerie zeilt sinds haar geboorte mee. Het liefst hangt ze met een Donald Duck of iPad in haar hut als we varen en als er teveel golven zijn gaat ze slapen. Echt meezeilen is er dus (nog) niet bij, alhoewel we goede hoop hebben, omdat ze in het najaar van 2016 haar CWO1 heeft gehaald bij WV Bovenwater in Lelystad. Valerie maakt in elke haven weer nieuwe vrienden, alhoewel de iPad ook steeds interessanter wordt... Ze maakt graag gekke vlogs, dus wie weet komt er ook nog een Agape-vlogje. Naast zeilen doet ze aan breakdance, wedstrijdjudo en kan ze goed drummen. Tijdens de reis wordt ze 10 en gaat ze groep 7 aan boord doen.

Onze kleinste matroos Rosalie is vaak binnen te vinden als we varen. Lekker kleuren of een filmpje kijken. En net als haar zus slaapt ze graag als de golven te hoog worden. Of ze komt lekker buiten in de wind oneindig vaak 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is.....' spelen.  Maar hoe ze zich ook voelt een snoepje gaat er bijna altijd in.  Bij goed weer horen we om de 5 minuten, mama... papa... mag ik wat eten? Rosalie heeft al 3 zwemdiploma's en speelt het liefst buiten politie, ontvoerdertje of met de bal. Ook gaat ze graag samen met Valerie naar het skatepark met step of skateboard. Tijdens de reis wordt ze 7 en gaat ze groep 4 aan boord doen.

Reacties

 1. Kwam toevallig op jullie website terecht, we hebben zelf in 2012 zo'n reis gemaakt (www.drift-away.com) en wonen ook in Huizen. Willen over 4 jaar weer weg als de jongste 4 is. Kom gerust een keertje langs (mail@drift-away.com) wannneer je wat ervaringen wilt uitwisselen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Conny, Roben kids, leuk dat jullie een bericht achterlieten op onze antaresopreis.blogspot.nl. Mooi dat jullie ook een lange zeilreis gaan maken, wij vinden het echt geweldig om te doen! Volgen jullie de White Witch, zij varen ook met een Centurion. Veel succes met de voorbereidingen en als jullie vragen hebben, mail gerust. Sy.antares@yahoo.com.
  @ Yme, cool dat jullie ook weer gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste mensen,
  ik heb 2 zeehengels (met molens, waaronder een Penn Reel) die ik, wegens omstandigheden, niet meer (kan) gebruik(en). Allebei nog in goede staat (je hoeft er alleen nieuwe lijn op te spoelen). Ik volg jullie (en vele andere) zeilblogs met veel plezier en interesse. Kan ik jullie 'blij maken' met die spullen (gratis, alleen afhalen)?
  Laat me s.v.p. weten hoe ik jullie kan benaderen (evt. emailadres van jullie).
  Vriendelijke groet,
  een meezeiler (op het droge).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste meezeiler op het droge. Bedankt voor je reactie op ons blog. Natuurlijk kunnen wij een paar zeehengels goed gebruiken. Laat maar weten waar we ze kunnen afhalen. Je kunt mailen naar robpdekker@gmail.com. Groet Rob en Conny

   Verwijderen
 4. Hola! Dank voor jullie leuke reactie op onze website www.blabberopreis.nl Nog even doorbijten en dan 'moeten' jullie ook niet zo veel meer! Ondanks de drukte, is de voorbereiding ook een leuke tijd. Geniet er van, sterkte enne, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen... Laat je niet weerhouden door de kluslijst, deze komt nl. nooit af! Gewoon gaan, jullie krijgen er geen spijt van!
  Groetjes vanaf de Blabberboot, Ben & Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Agape-crew,

  Wat leuk, we kwamen jullie website tegen bij een zoektocht op internet. Wij zijn ook 'in voorbereiding' voor een lange zeiltrip die in 2017 gaat starten. We willen een jaar of 3 op pad. We gaan jullie website zeker volgen en wie weet komen we elkaar wel een keer tegen op een vertrekkersdag of op het water! Succes met de voorbereidingen.

  Groeten van de SY Summerwind

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jullie berichtje, wij gaan 14 november naar de Vertrekkersdag, dus dan komen we elkaar daar vast tegen. We zijn benieuwd welke route jullie gaan varen in 3 jaar.
   Jullie ook succes met de voorbereidingen en ongetwijfeld tot ziens!
   groet, Rob en Conny

   Verwijderen
 6. Hallo, wat leuk jullie blog te hebben gevonden! Wij vertrekken ook in 2017, maar pas in augustus. We vertrekken met onze 32 jaar oude Wauquiez 47 " Quiset "met onze 3 jongens (2008,2010,2014) voor een jaar Atlantic. Omdat we in zuid Duitsland wonen hebben we nog geen kontakt tot andere vertrekkers, dus leuk om jullie ervaringen te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Roy en Conny,
  Nu ineens zie ik het. Jullie zijn het...., van de toerzeilerscursus overleven op zee van afgelopen zaterdag in Scheveningen. We zaten in dezelfde groep en hebben onze ervaring samen opgedaan. Ik heb jullie website al een tijdje in mijn favorieten staan en ga jullie zeker volgen tijdens jullie reis.

  Groet Michiel, ik zal ook Marc even op jullie site attenderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michiel, dat waren wij inderdaad. Wij vonden het hartstikke leerzaam en leuk die dag, hopen de ervaring alleen nooit nodig te hebben :-). Leuk dat jullie onze blog volgen. Groetjes Rob en Conny

   Verwijderen
 8. Hallo Rob & Conny,

  Altijd leuk om te lezen dat er een nieuwe "lichting" vertrekkers zich gereed aan het maken is. Misschien hebben jullie nog wat aan de tips in onze blogs. Wij zijn in mei 2016 vertrokken en zeilen heel rustig aan naar het zuiden. Verblijven nu aantal weken in de Algarve, maar gaan eind dit jaar richting Marokko en verder. Heel veel succes verder met de voorbereidingen en vooral veel zeil plezier!

  Groeten van Caroline & Fred
  SY Pegasus
  www.SailingPegasus.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Caroline en Fred, bedankt voor jullie leuke reactie. Geniet van jullie reis en we gaan jullie blog zeker lezen. Groetjes Rob en Conny

   Verwijderen

Een reactie posten